Соціальна мережа Твиттер - це сервіс мікроблогів, особливістю якої є довжина повідомлення, обмежена 140 знаками. У світі налічується 304 мільйони активних користувачів Твиттера.

Копирайтер-гуморист з Лос-Анджелеса Ольга Лекселл, відома в Твиттере як користувач @runolgarun, опублікувала жарт свого авторства 8 липня 2015. Декілька користувачів скопіювали її жарт і видали за свій, опублікувавши у власних профілях без вказівки авторства Ольги. Вона звернулася в службу підтримки Твиттера і на підставі Digital Millennium Copyright Act (DMCA) - Закону про авторське право в цифрову епоху. Були видалені 5 твитов (повідомлень), що скопіювали її жарт і порушили авторські права.

Раніше адміністрація Твиттера також неодноразово видаляла контент, що порушує DMCA, проте йшлося про прикріплені до повідомлень фотографії або відео. Видалення усього твита - доки досить рідкісна практика, у пошуку Google зараз можна знайти 14900 згадок про видалення твитов.

Днями американський гуморист Роберт Кейзберг подав позов проти коміка Конана О'Брайана, автора і продюсера мультсеріалу "Симпсоны", звинувативши його в крадіжці своїх 4 жартів з Твиттера в період з 14 січня по 9 червня цього року.

Окрім Твиттера активно підтримує DMCA пошукова система Google. З результатів пошуку може бути видалена будь-яка сторінка або цілий сайт, якщо вони порушують авторські права.

Підписуйтеся на наш профіль в Твиттере, щоб бути в курсі новин про інтелектуальну власність..