Великі технологічні компанії, включаючи Google, Facebook, eBay, Dell, та HP подали петицію до федерального апеляційного суду з проханням переглянути рішення, що зобов'язує Samsung перерахувати доходи від продажу пристроїв, що порушують патенти Apple.

Такі пристрої, як смартфони або телевізори складаються з тисяч деталей і програмного забезпечення. Порушивши один патент, неможливо скопіювати повністю увесь пристрій. Програш Samsung створює поганий прецедент. Наприклад, виробника smart телевізора, що складається з компонента, що порушує один-єдиний патент, можуть зобов'язати сплатити штрафи, що перевищують прибуток від продажу цих телевізорів, незважаючи на незначність порушення. Програмне забезпечення і онлайн платформи також знаходяться під загрозою, оскільки патенти на промислові зразки можуть захищати такі елементи графічного інтерфейсу, як форма іконки.

Apple вважає, що Google має свій небезкорисливий інтерес в цій справі, будучи розробником мобільної операційної системи Android, на якій працюють смартфони та планшети Samsung.

Нагадаємо, що патентна війна Samsung і Apple почалася в 2011 році. У 2012 році суд визнав, що Samsung порушив 5 патентів Apple щодо дизайну iPhone: зовнішній вигляд телефону, графічний інтерфейс, особливості скролінгу і збільшення масштабу документу. Первинна сума компенсації була 930 мільйонів доларів і після декількох років судової тяжби вона була понижена до 382.

Навіть без патентних позовів Apple впливає на добробут інших компаній. У січні 2015 року компанія отримала патент на камеру з дистанційним управлінням, обрушивши цією дією курс акцій компанії GoPro - виробника портативних камер на 12%.