У США знайшли збірку пісень 1922-го року випуску, в якому опублікована всесвітньо відома пісня Happy Birthday to You. Зараз пісня офіційно є інтелектуальною власністю компанії Warner Music Group. У знайденій збірці є пісня Good Morning and Birthday Song, що використовує слова пісні Happy Birthday to you. Усі пісні у збірці мають відмітку про копирайт, а Good Morning and Birthday Song має анотацію про "особливий дозвіл публікації без копирайта". За законодавством початку 20-го століття це означає, що дія авторських прав на неї не поширюється. Сучасне законодавство США рахує твори, опубліковані до 1923 року, суспільним надбанням, що не є об'єктом авторського права.

Група незалежних артистів, що знайшли збірку, подала до федерального суду Лос-Анджелеса позов про припинення дії охоронного документу, що належить компанії Warner.

Мелодія пісні була написана сестрами Мілдред і Петті Хилл, вихователями дитячого саду з Кентуккі. Називалася вона Good Morning to all і була уперше опублікована в 1893 році. На початку 1900-х в тексті з'явилися варіації на тему дня народження, а в 1930-х пісня стала неймовірна популярна і використовувалася в тисячах кінофільмів.

У 1933 році пісня з'явилася в шоу Ирвина Берлина, що привело до першого судового позову, в результаті якого права на пісню були зареєстровані на компанію Summy Company, що належала видавцеві сестер Хилл. Впродовж 20-го століття права на пісню багато разів переходили з рук в руки, поки не потрапили до Warner, яка викупила її в 1988 році за 2 мільйони доларів до 2030 року.

За оцінками експертів, пісня щорічно приносить власникам близько 2 мільйонів доларів прибутку. Позивачі хочуть зробити пісню суспільним надбанням і змусити компанію Warner повернути отримані ліцензійні збори аж до 2009 року.

Компанія Warner не згодна з такими формулюваннями відносно статусу свого об'єкту авторського права, що приносить їй мільйони доларів за ліцензійним договором на використання іншими компаніями.

У компанії Warner також є відсканована копія збірки 1927 року випуску, проте на сторінці з піснею рядок з "особливим дозволом" затертий. Збірка 1922 роки була знайдена в архіві Питтсбургского університету. Рішення прийматиме суд через декілька тижнів.