29.10.2015 у відділі інформаційного забезпечення інноваційних процесів ХМНБ ім. В.Г. Короленка відбувся тренінг для студентів Харківського торговельно-економічного інституту КНТЄУ по темі "Патентування винаходів у сфері послуг".

Ведучий тренінгу, співробітник патентно-правової компанії "Iнвента" патентний повірений Стогній Є.С., розповів присутнім про діяльність Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОIВ), а також про систему охорони інтелектуальної власності, що діє в Україні.

Далі доповідач зупинився на необхідності використання при проведенні патентного пошуку системи Міжнародної класифікації винаходів (МКВ), патентування винаходів і розповів про основні принципи її побудови.

Практична частина тренінгу була спрямована на вироблення у студентів навичок самостійної роботи з патентною інформацією на прикладі пошуку патентної документації у фондах ХГНБ.

Студенти є магістрами Харківського торговельно-економічного інституту КНТЭУ і їх участь в практикумі обумовлено необхідністю отримання навичок для виконання пошукових робіт, зокрема, по таких темах, як "Приготування борошняних виробів", "Випічка кондитерських виробів", "Виготовлення бісквітів", "Надання послуг готелів і готелів" та ін.

Слухачам були дані рекомендації по конкретній темі пошука і надана практична допомога у визначення індексiв МКВ по вказаний темi.

У тренінгу взяли участь студенти-магістри 5-го курсу навчання у складі 25 людин.