20 вересня 2022 року о 10-00 у відділі науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів ХДНБ ім. В.Г.Короленка відбудеться онлайн-захід "Інноваційний форум. Винахідники і науковці: разом до перемоги", що проводить Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Г.Короленка з нагоди Дня винахідника і раціоналізатора України.

З 1994 року в Україні запроваджений День винахідника і раціоналізатора, який відмічається третю суботу вересня місяця кожного року. Це свято винахідників і раціоналізаторів існує для того, щоб привернути увагу суспільства до здобутків винахідників і раціоналізаторів, а також до актуальних проблем винахідництва в Україні та умов їх подолання. В цей час, в умовах повномасштабного військового вторгнення ворога вкрай важливою для оборони нашої держави є допомога новітніми технічними засобами. Науковці та винахідники України мають консолідуватися заради досягнення найскорішої перемоги та швидкого відновлення економічного розвитку в Україні.

Незважаючи на наявні досягнення у сфері інтелектуальної власності, Україна  продовжує стикатися з проблемами у галузі винахідництва. Аналіз активності патентування винаходів в Україні показує, що процес технічного і технологічного розвитку країни продовжує сповільнюватися.

Про це та про умови подолання негативних тенденцій у сфері винахідництва буде йти мова на науково-практичній конференції до Дня винахідника і раціоналізатора, що розпочнеться у Харківській державній науковій бібліотеці 20 вересня 2022 року о 10-00. Приєднатися до Конференції можна за наступним посиланням:       

https://meet.google.com/zex-cfww-ayd

Модератор заходу:

відділ науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів ХДНБ ім. В.Г.Короленка