Якщо ви цікавитеся винаходами, інноваціями, роботехнікою і допомагаєте своїм дітям пізнавати світ експериментів і науки, дізнайтеся, які тематичні події і заходи варто відвідати в Харкові в цьому вересні.

Технічна студія "Винахідник"

З 30 серпня в Харкові почала роботу технічна студія "Винахідник" http://vynahidnyk.org/kharkiv/, що пропонує дітям 3-16 років навчання основам робототехники і програмування за допомогою навчальних конструкторів LEGO Education. Зайняття в студії проходить у будні і вихідні дні, пропонується більше 20 курсів на вибір батьків і дітей відповідно до віку дитини. Також в студії можлива підготовка до участі у Всеукраїнських і всесвітніх олімпіадах по робототехники.

До речі, юний винахідник Марк Дробнич, що вийшов минулого року у фінал міжнародного конкурсу Google Science Fair, використав у своєму проекті "Шкільний презентаційний мікроскоп з видаленим управлінням" набори конструктора LEGO Technik і LEGO Mindstorm EV3. У торішніх міжнародних змаганнях по робототехнике в Словаччині 2-е місце зайняли харків'яни.

ЛандауЦентр

Після літніх канікул знову почав роботу науково-демонстраційний освітній центр "ЛандауЦентр" при Харківському Національному Університеті ім. В.Н. Каразина. Побачити оновлений центр можна на сайті у віртуальному 3Д турі http://landaucentre.org/virtual/ або прийти особисто і взяти участь в експериментах по фізиці, хімії, біології або механіці. Вхід став платний, 30 грн.

Наукові пікніки в Україні

Минулого року ЛандауЦентр брав участь в польсько-українському проекті "Scientific Fun - наукові пікніки в Україні", 6 вересня 2014 пройшов перший пікнік, 22 травня 2015 науковий пікнік збирався третій раз, а в це воскресіння 6 вересня в саду Шевченка біля ККЗ "Україна" з 11.00 до 16.00 пройде 4-й Науковий пікнік з експериментами, дослідами, майстер-класами, іграми і конкурсами. Вхід вільний!

День винахідника і раціоналізатора

Дорослі винахідники, як завжди в третю суботу вересня відсвяткують своє професійне свято День винахідника і раціоналізатора. До цієї дати приурочена щорічна науково-практична конференція "Проблеми винахідницької і раціоналізаторської діяльності в Харківській області", а також виставка і презентація інноваційних проектів учасників. Початок 24 вересня 2015 року о 10-00, місце проведення - Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Г.Короленко, пер.Короленко, 18.

Tech Today Hub Наука - не стартапи

9 серпня 2015 року некомерційна організація NDI Foundation спільно з Міністерством освіти і науки України, Національною академією наук України, Комітетом Верховної Рады за освітою і науці і компанією "МТС Україна" запустили проект популяризації науки "Tech Today Hub Наука - не стартапи". На зустрічах співтовариства в інноваційному офісі МТС обговорюватимуть реалії української науки, патентування винаходів, створені українцями технології і їх впровадження в життя, проводити краш-тести інноваційних проектів. Поки - тільки в Києві, але сподіваємося, що Харків - на черзі.

Бажаємо вам цікавого і теплого вересня!