Інженер-конструктор Іван Гергард з м. Берегово Закарпатської області вже багато років використовує у своєму повсякденному житті різні розробки у сфері альтернативної енергетики. В результаті будинок і підсобне господарство винахідника автономні від державних комунальних послуг.

Для опалювання будинку, теплиці і приготування їжі винахідник створив біогазову установку, працюючу на метані, отриманому з органічних відходів свого фермерського господарства. Установка складається з цистерни для відходів, механізму змішування біомаси і датчиків контролю температури і тиску, механізму терморегуляції. "Двигун" установки - цистрена, в яку завантажуються побутові відходи, зелені відходи з городу, гній. В процесі бродіння і гниття утворюється біогаз, який після відділення, очищення і охолодження полягає, головним чином, з метану.

За розрахунками винахідника, собівартість установки близько 2000 доларів, окпуаемость близько 2 років, при тому, що 1 куб.м. біогазу дає 2-3 кВт електроенергії. Якщо селянин тримає 5 корів, він може повністю відмовитися від центрального газопостачання, оскільки гній від тварин дасть близько 20 куб.м. біогазу в день. Винахідник не лише економить на газі для побутових потреб. Він також використав біогаз для заправки свого автомобіля. За словами винахідника, потенціал України по біогазу майже 35 мільярдів кубометрів в рік.

Якщо Ви також бажаєте знайти інвестора для запровадження своїх розробок, ми пропонуємо Вам розмістити всю необхідну інформацію про них на нашому сайті в розділі Біржа винаходів