01.02.2021 відбулася он-лайн конференція з Акредитації програми для бакалаврів Кафедри НТУ ХПІ «Менеджмент інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин» за спеціальністю "Міжнародні економічні відносини" (далі - Кафедра).

Співробітники ТОВ «Компанія «Інвента» (далі - Компанія), взяли участь в он-лайн конференції. Зокрема, технічний директор Компанії, патентний повірений Є. Стогній, відзначив тісні зв'язки з Кафедрою, яка вже багато років веде підготовку фахівців в області інтелектуальної власності (далі - ІС) і направляє студентів-дипломників в нашу Компанію для проходження переддипломної практики. Ми, в свою чергу, надаємо їм обладнані робочі місця для проходження практики і даємо реальні виробничі завдання, які дозволяють зрозуміти студентам характер і особливості патентної роботи, яка, на нашу думку, є найцікавішою та інтелектуальної з тих, які нам відомі. Недарма Нобелівський лауреат Альберт Енштейн, який кілька років працював в Патентному відомстві Австрії, згодом говорив, що саме патентна робота навчила його «правильно формулювати думки».

Щорічно Кафедрою проводиться ІІ тур Всеукраїнської олімпіади з інтелектуальної власності, в якій наша Компанія, спільно з відділом науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка, бере активну участь, як організаційну, так і науково-практичну.

Міжнародна взаємодія в області патентування в даний час є пріоритетом в діяльності нашої Компанії. Ця взаємодія вимагає професійної підготовки в таких питаннях, як знання іноземних мов і навичок у використанні засобів і можливостей Інтернет і соціальних мереж. Нам потрібні фахівці, які знають толк в питаннях, пов'язаних з міжнародними контактами, оскільки сфера ІС тісно пов'язана з закордонним патентуванням винаходів, корисних моделей, промислових зразків, товарних знаків.

Співпраця з Кафедрою в останні роки зміцнилася в зв'язку з тим, що вона розпочала підготовку фахівців з міжнародних економічних відносин. В цілому рівень підготовки фахівців, яких випускає Кафедра, нам уже відомий і радує.

Тому ми розраховуємо на випускників ХПІ і висловлюємо подяку педагогічному колективу Кафедри за підготовку грамотних і кваліфікованих фахівців, деякі з яких протягом багатьох років успішно трудяться в нашій Компанії і на сьогодні вже змогли атестуватися і отримати статус патентного повіреного України.