23052017 0123 травня 2017 року у читальному залі Відділу науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка для студентів 3 курсу НТУ „ХПІ”, що вивчають курс „Інтелектуальна власність” за предметом "Патентно-ліцензійна діяльність” був проведений тренінг на тему „Сучасні засоби пошуку патентної інформації”. Ведучий тренінгу співробітник компанії Інвента, патентний повірений Е.С. Стогній розповів присутнім про:

  • методику проведення патентного пошуку за допомогою сучасних інформаційних Інтернет-технологій;
  • патентну класифікацію винаходів і корисних моделей;
  • правила відбору і аналізу патентної інформації.

Майбутні фахівці взяли участь у тренінгу з метою отримання навиків пошуку патентної інформації, які є необхідними для виконання навчальної програми.

За темами пошуку студентами було самостійно проведено пошук патентної інформації у фондах Відділу науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів. Ведучий дав роз'яснення щодо виконання патентного пошуку за такими об'єктами як: «Безпілотні літальні апарати», «Сенсорні дисплеї», «Мобільні телефони» тощо. Слухачам були надані рекомендації щодо практичного виконання пошукових робіт.

Студенти, що взяли участь у тренінгу, проявили неабияку активність і зацікавленість у використанні набутих знань у своїй практичній діяльності. Вони були вдячні за надану можливість долучитися до світової скарбниці патентної інформації – однієї із провідних бібліотек України.