Реєстрація винаходу в Україні становить 18-26 місяців з дати подачі заявки на винахід в Патентне відомство, а реєстрація корисної моделі в Україні становить 8-12 місяців з дати подачі заявки на корисну модель. Однак такий тривалий термін розгляду заявки не завжди влаштовує заявника.

Необхідність в швидкому отриманні патенту України виникає тоді, коли існує потенційна загроза або підозри у можливому використанні передбачуваного винаходу (корисної моделі) на території України, або коли виникла необхідність надання прав для участі в тендерах та інших випадках, пов'язаних з використанням винаходу (внесення до статуту створюваного або функціонуючого підприємства, внесення даних до Митного реєстру винаходів і корисних моделей України для попередження та запобігання незаконного експорту, імпорту товарів, в якому використано винахід чи корисна модель, а також, коли товар, зовнішній вигляд якого володіє новими дизайнерськими властивостями, готовий до випуску на ринок, зокрема, в тій країні, де подана пріоритетна заявка. Також в Україні існує практика внесення запатентованого винаходу (корисної моделі) в Митний реєстр, що дозволяє припинити експорт і імпорт контрафактних товарів через митний кордон України. Тому для попередження неправомірних дій з боку третіх осіб доцільно скористатися процедурою швидкого розгляду заявки і прийняття по ній рішення про видачу патенту.

Прискорений розгляд заявки на винахід в Україні становить 2-4 місяці з дати подачі клопотання про прискорений розгляд заявки на винахід та сплати збору за його здійснення. Збір за прискорений розгляд заявки на винахід залежить від кількості незалежних пунктів формули винаходу.

Термін прискореного розгляду заявки на корисну модель в Україні становить 1 місяць від дати подання клопотання про прискорений розгляд заявки на корисну модель і сплати відповідного мита.
Звертаємо Вашу увагу, що процедура прискореного розгляду винаходу (корисної моделі) робить Вашу заявку позачерговою для її розгляду експертизою Патентного відомства для встановлення відповідності заявленого винаходу (корисної моделі) вимогам законодавства. Якщо ці вимоги не будуть виконані, то експерт Патентного відомства України направить заявнику запит з вимогою надати додаткові матеріали для роз'яснення його питань і, в цьому випадку, термін розгляду заявки буде збільшений. Іншими словами, для винаходу протягом 2-4 місяців, а для корисної моделі протягом 1 місяця, експертом патентного відомства України буде підготовлено рішення про реєстрацію винаходу (корисної моделі) або буде направлений запит Патентного відомства України.

Фахівці компанії «Інвента» нададуть Вам необхідну інформацію для прискореної реєстрації винаходу (корисної моделі).